TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından melezleme yolu ile geliştirilen ve 2009 yılında tescil edilen ekmeklik buğday çeşididir.

MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Kırmızı başaklı, kılçıksız bir çeşittir. Başakları uzun olup dik yapıdadır. Bitki boyu 95-100 cm’dir. Danesi iri, kırmızı renkli ve sert-yarı sert yapıdadır.

TARIMSAL ÖZELLİKLERİ: Kışlık bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı çok iyidir. Marmara bölgesi ile kışlık ekim yapılan diğer bölgelerde her türlü alanlarda ve toprak yapısında ekimi tavsiye edilir. Kardeşlenme kapasitesi iyi olup verim potansiyeli çok yüksektir (450-800 kg/da). Orta erkenci, orta boylu ve sağlam saplı bir çeşit olup yatmaya karşı dayanıklılığı çok iyidir. Kullanılacak tohumluk miktarı m2’ye 450-550 dane (18-20 Kg/da), uygulanacak gübre miktarı 12-15 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır.

PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Küllemeye hassas olup, kahverengi pas ve kök hastalıklarına karşı toleranslıdır. Yatmaya karşı dayanıklıdır.

KALİTE ÖZELLİKLERİ: Tanesi kırmızı renkli, sert ve iri yapıda olup ekmeklik kalitesi çok iyidir. Bin tane ağırlığı 38.5 g, hektolitre ağırlığı 82.2 kg, protein oranı % 13.6, gluten oranı % 41.9, gluten indeksi % 82.5 tane sertliği 55 ve sedimantasyon değeri 47 ml’dir (2009 yılı deneme sonucu).